Naši prijatelji

“NV SPEKTAR” UgljevikDSC00513

U prijatnom razgovoru sa osnivačem firme “NV SPEKTAR” gospodinom Nikolom Ilićem i njegovom predstavljanju firme, saznajemo sledeće.
Otvorena 2011. godine kao manja porodična firma, koja posluje u saradnji sa većim brojem jačih firmi u BiH koji su zastupnici svjetskih brendova.

“NV SPEKTAR” je orijentisan na prodaju kompletnog završnog programa za hidroizolaciju i termoizolaciju, kao i unutrašnje dekoracije. Držimo kompletan San Marco program i našem narodu najpoznatiji, JUB program, kao i oba programa toniranja boja. Posjedujemo mašine koje na licu mesta mješaju boje sa ton karta San Marco i JUB. Takođe i fasade koje su konstantno na lageru su San Marco i JUB fasade, dok i sa ostalim programima rade po narudžbi uz poštovanje vremenskog roka za nabavku od 48 sati.DSC00498 DSC00497 Fabrika San Marco se inače nalazi u Italiji, u Veneciji i vodeća je po proizvodnji u Evropi.
Takođe držimo i kompletan program za suvu gradnju, rigips program. Imamo više vrsta boja i to na uljanoj, nitro i vodenoj bazi, sadoline po Italijanskoj licenci sa voskom i po Srbijanskoj sa lakom.
Tu se nameće pitanje razlike i dobijamo odgovor, da je sadolin sa voskom otporniji i dugotrajniji od ovog sa lakom. Zatim imamo i JUB-ov vodeni program svih boja za drvo i metal.
Imamo i experimentalno u ponudi i sadoline na vodenoj bazi što je u svetu tek počelo da se proizvodi, i ti sadolini su ekološki zdravi jer nemaju mirisa i izuzetno se brzo suše. Jednostavno ne dozvoljavamo sebi da kupac zatraži nešto, a da mi to nemamo i trudimo se da ispratimo napredak tehnologije ovog posla, naglašava gospodin Nikola.

DSC00504

“NV SPEKTAR” ima u ponudi i kompletan program alata za izvođenje ovih radova, kao i estrikt za nivelisanje podnih neravnina. U ponudi izdvajamo i hidroizolaciju na ekološkoj bazi, recimo za bazene, koja je preporučljiva od strane stručnjaka za pitku vodu. Od ostalog držimo i laminate i prateći materijal za njih, stiropor jedan od najkvalitetnijih Laštrin, za fasade, estrikte, stirodur tvrdi.

 

Pored ovog širokog asortimana programa za završne radove na kućama, “NV SPEKTAR” nudi i program za vodovod (dovod i odvod vode), dakle sve vrste cevi, kao i sav potreban prateći materijal: koljena, mufne, tiple, česme, lavaboe, umivaonike, kompletno sve što je potrebno za opremanje kupatila.

DSC00515

U planu je i proširenje ponude sa led programom i na tome se radi takođe kao i još nekim novim artiklima, pohvalio se gospodin Nikola Ilić.

DSC00506

DSC00505

Gospodin Nikola nas je upoznao sa direktorkom firme, to je gospođa Vedrana Gavrić, koja je službeno bila odsutna. Izuzetno stručna za ovaj posao, o čemu svjedoče i sertifikati sa seminara, ona je prošla 8 seminara u ovoj struci po svijetu, gde se izdvaja seminar u fabrici San Marco, koji je trajao 15 dana, gde je imala obuku i savladala nove tehnologije o dekorativnim materijalima, o upotrebi, o količini potrošnje, o nanosu, gde je i praktično odrađivala neke dekorativne uzorke i jedina je na opštini Ugljevik sa tim znanjem, a možda i šire.

DSC00500

DSC00501

Inače svi u firmi se trudimo, naglašava gospodin Ilić, da pratimo razvoj tehnologije i napredak što se tiče ove materije i poslova i alata vezanih za poslovanje firme. Recimo ja, potvrđuje nam gospodin Nikola, prvi isprobam sve artikle, prije nego se puste u prodaju, da bih sutra mogao o njemu da izložim karakteristike kupcu, a ne da nagađam. Kupac voli sigurnost u glasu prodavca. Smatramo da je važno biti u toku svega i seminarima produbljujemo znanje, koje prenosimo informativno i savetima na naše kupce, ali i majstore kojima povremeno držimo i mi seminare u Ugljeviku.

DSC00510

DSC00507

U završnici razgovora sa gospodinom Nikolom Ilićem, gdje nas je ubjedio da je firma “NV SPEKTAR” najopremljenija na području Ugljevika za potrebe kupaca, saznajemo i da je omogućeno i naručivanje robe telefonom kao i besplatan prevoz do odredišta gdje se nalazi kupac. Tu nam je ispričao i jednu anegdotu, gde ga je pozvao kupac iz jednog sela i naručio robu u vrednosti više stotina maraka, te kada je on lično dostavio istu kupcu koji je poručio ovaj rekao da mu roba ne treba, nego je provjeravao da li zaista tako brzo dostavljaju. Nakon par dana, veliki broj kuća tog sela je, na osnovu reklame tog šaljivdžije, zaista pazarilo kod nas.

rsz_new_doc_23-page-001

Plaćanje robe je moguće i žiralno i tu sarađujemo sa svim velikim firmama na području opštine Ugljevik i šire. Plaćanje je najmanji problem, sve se može dogovoriti, kroz šalu govori gospodin Nikola.

Na kraju ove priče o firmi “NV SPEKTAR” sa punim pravom možemo da vam preporučimo saradnju sa njima, jer će te pored kvalitetne robe, za koju oni garantuju svojim postojanjem i poslovanjem sa konstantnim proširivanjem ponude artikala i prostora za prodaju, imati uslugu prijatnog osoblja koji su stručni i sa pravednim savjetima će vam uvijek pomoći pri odabiru materijala, alata i ostalog potrebnog za vaše radove.

Njihova adresa je: Njegoševa broj 6 (zgrada do autobuske stanice u Ugljeviku), radno vrijeme im je radnim danima od 07-18h, subotom od 07-16h.

Darko Đuračić

 


“BAST-MG” Korenita

Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo naše komintente i prijatelje, privatno preduzeće koje se bavi proizvodnjom i pružanjem usluga u oblasti metalske industrije “BAST-MG” Korenita!

 bast mg veci logo

 

 • Poljoprivredne mašine,
 • Kamionske i traktorske kiper-prikolice
 • Toplovodne kamine
 • Kotlove za centralno grijanje
 • Procesnu opremu
 • Opremu za prehrambenu industriju
 • Opremu za stočarske farme
 • Transportere različitih namjena i dimenzija
 • Metalne konstrukcije
 • Čelične krovne konstrukcije
 • Police za opremanje trgovina
 • Garderobne ormare
 • Limene elektro-ormare
 • Razne proizvode od lima
 • Uslužno plastificiranje proizvoda od metala i obojenih metala
 • Uslužno precizno rezanje limova pomoću CNC mašina
 • Instalacije centralnog grejanja u stanovima i proizvodnim halama
 • Uslužno zavarivanje aluminijuma i inoxa

DSC00413

  Preduzeće “Bast-MG” d.o.o. Korenita je osnovano i počelo sa proizvodnjom  2005. godine sa osnovnim opredeljenjem za proizvodnju kotlova za centralno grijanje i tada se prostiralo na oko 450  kvadrata, dok se danas proširilo na oko 2000 kvadratnih metara efektivnog proizvodnog pogona. Takođe je povećan i podignut nivo opremljenosti mašinskog parka. Od tada pa do danas, izlazeći u susret zahtjevima tržišta uz iskustvo preneseno od strane vlasnika Gospodina Save Tomića iz Švajcarske, zalaganje radnika i njihov moto “kvalitet na prvom mestu” uspjeli su da obezbjede niz novih proizvoda kao što su: proizvodi opreme za poljoprivredu, oprema i mašine za prehrambenu industriju (industrija prerade mesa, prerada voća i povrća, prerada mleka itd), oprema za opremanje farmi, izrada metalnih konstrukcija, razni tipovi ormara i dijelovi od lima. Ostvarenjem novih proizvoda i izlaskom na zahtjevno evropsko tržište u pogledu kvaliteta proizvoda morali su značajno poboljšati mašinski park i podići tehnološki nivo opremljenosti što su postigli uvođenjem modernih CNC mašina za obradu lima i mašina za obradu metala rezanjem, s tim da su i dalje sva njihova ulaganja usmjerena u nabavku novijih i modernijih CNC mašina sa ciljem postizanja što većeg kvaliteta, a niže cijene proizvoda.

 DSC00412POGON CNC OBRADE LIMA

 • Sječenje lima laserom
 • Sječenje lima makazama
 • Štancanje i probijanje lima
 • Savijanje lima

 

 

 

 

 DSC00417POGON MAŠINSKE OBRADE

 • CNC struganje materijala
 • CNC glodanje materijala
 • Konvencionalno struganje i glodanje
 • Termička obrada

 

 

 

 

 DSC00414POGON SKLAPANJA I MONTAŽE

 • Zavarivanje
 • Brušenje
 • Plastifikacija

 

 

 

 

 

 

U razgovoru sa Gospodinom Dragišom Vidakovićem, inženjerom mašinstva, tehničkim rukovodiocem firme “BAST-MG” Korenita, saznajemo da ova firma doživljava konstantan rast proizvodnje i da se može pohvaliti proširenjima djelatnosti i kapaciteta. Ova firma može reći da im je svaka godina bolja od prethodne. Prošla godina je protekla 70% u proizvodnji pozicija namještaja od metala za opremanje robnih kuća, kao i gondole za pranje prozora tj korpe u kojima stoje perači dok peru prozore na soliterima i to sve za Holandiju. To im je konstatan posao to jeste komintenti sa kojima posluju već 5 godina, što nam govori o kvalitetu. Pored Holandije oni izvoze i u Njemačku i Austriju, takođe konstantno svake godine. Što se tiče saradnje sa domaćim firmama izdvajaju saradnju sa ZP KOMERC, gde se radi oprema za farme, mašine za mesnu industriju, prikolice, konstrukcije objekata. Pored njih sarađuju i sa velikim brojem drugih preduzeća. Firma “BAST-MG” Korenita, se dakle bavi proizvodnjom cjelokupnih proizvoda, ali i dijelova proizvoda sve u zavisnosti od potrebe tržišta odnosno naručioca posla. Dakle:

  KOTLOVI TOPLOVODNI,
  KAMINI,
  PROCESNA OPREMA,
  PREHRAMBENA OPREMA,
  METALNE KONSTRUKCIJE,
  OPREMA ZA TRGOVINE,
  POLJOPRIVREDNE MAŠINE,
  PROIZVODI OD LIMA

DSC00409

DSC00421

Sudeći prema onome što sam vidio u obilasku firme "BAST-MG", mogu slobodno da kažem da je to jedna veoma ozbiljna mala fabrika. Za SKALA RADIO, moram da kažem, pored ostalog su radili terasu i tendu i mi smo svjedoci kvaliteta njihovih proizvoda, kao i stručnosti i ozbiljnosti u radu, ali i ljudskosti kada je u pitanju dogovor, razgovor i saradnja, što je najbitnija osobina kod poslovnih ljudi ukoliko žele da napreduju. Ukoliko imate potrebu za saradnju sa “BAST-MG” Korenita u bilo kom smislu očekujte maximalnu profesionalnost i kvalitet na prvom mjestu!

"BAST-MGd.o.o. Korenita 76 330 Ugljevik – RS – BiH Tel / fax: +387 55 798 089

Skala Radio © 2015. | Designed by ENERGIE Studio

error: